Přivítejte doma jaro

Jaro se kvapem blíží a my už pomalu sundáváme zimní výzdobu. Je na čase ji nahradit něčím svěžím a jarním, co do našeho domova přinese trochu optimismu a radosti. Abyste nemuseli zbytečně utrácet za drahé vyrobené dekorace, můžete si něco vytvořit doma sami. Výhodou toho je, že si to uděláte podle svých představ a sladíte to k vašemu domovu přesně tak, aby se to do něj hodilo.

jarní dokorace

V první řadě je potřeba nakoupit si nějaké potřeby pro aranžování. Je jen na vás, zda si uděláte věneček na dveře, nějakou květinovou dekoraci na jídelní nebo konferenční stůl nebo postavíte květiny do vázy. Pokud se rozhodnete pro věneček na dveře, pak budete určitě potřebovat nějaký proutěný korpus, umělé květiny a různé doplňky jako stuhy, lýka nebo perličky. Skvělým pomocníkem je také tavná pistole, kterou budete k věnci vše přichytávat. Nebojte se experimentovat, důležité je, aby se věnec líbil hlavně vám. Můžete ho nazdobit celý kolem dokola nebo jen jeho polovinu či čtvrtinu. Na internetu najdete určitě spoustu inspirace, která vám k vašemu tvoření jistě dopomůže.

Pokud nejste tak manuálně a kreativně zručná, můžete si koupit například jen aranžovací hmotu a různé živé květiny, které do ní napícháte. Takto krásně napíchané květiny můžete navíc zalévat, takže vám určitě chvíli vydrží a udělají parádu na komodě nebo uprostřed stolu. Nejjednodušší a nejméně pracnou variantou je pak koupit vázu a živé květiny a prostě je do vázy dát. Určitě vám vydrží alespoň týden. Doporučujeme vybírat z jarních květin jako jsou tulipány nebo narcisy.

květiny ve váze

Jarní výzdobu taky můžete spojit s tou velikonoční. Takže pokud někam přidáte kuřátko, zajíčka, peří nebo slepičku, určitě tím nic nepokazíte, právě naopak. Spousta věcí se dá nakoupit v květinářstvích nebo objednat z internetu. Rozmanitost je v dnešní době opravdu obrovská a je jen na vás, jaké jarní dekorace budou letos zdobit váš příbytek.